KORGI KLASSIFICK KIPPERFIELDS CIRCUS 4 PCE SET LAND ROVER AEC FIR THAMES MORRIS EU-valet 2019
KORGI PRENIUM POSTOFFICIELL VAROR
EU-valet 2019

Åkesson: Har haft kontakt med den berörda kvinnan

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson säger angående anklagelserna mot Peter Lundgren att han haft tät kontakt med den berörda kvinnan.

– Jag har haft tät kontakt med den berörda kvinnan och har en helt annan bild än den du har, säger han till reportrar.

Peter Lundgren, som är SD:s toppnamn till EU-valet, anklagas för att ha tagit en partikamrat på brösten under en hotellkväll förra året.

Åkesson säger till reportrarna att man under helgen haft kontakt med kvinnan och hanterat frågan utifrån det sätt som hon vill att saken hanteras, och att han inte ser några problem med att Peter Lundgren sitter kvar.

– Bedömningen är att han kan sitta kvar.

Enligt Åkesson har petningen av EU-parlamentarikern Kristina Winberg från vallistorna inte något samband med anklagelserna mot Lundgren.

KORGI leksaker 440 FORD CONSUL CORTINA SUPER ESTADE MIB 9 EN BOITE MYCKET LEK 23 min
Konvergens av Cyris Prime Axiom Colossal Vector PIP 36018
KORGIHÄLSA HAULAGE WYNNS SCAMMELL KONTRAKTOR XFA217X 18003 50
Den turbulenta bomarknaden
KORT bästÄMMELSE AV RÅVAROR 1 72 SbilLE AIRFIX modellllerL
Den turbulenta bomarknaden

Bomarknaden får tre av tio att vänta med familj

Kortets imposterare professor Oak 73 102 Individuellt kort

Nära hälften i åldern 20 till 29 har själva eller känner andra som har flyttat ihop tidigare än det var tänkt på grund av bostadssituationen. Det visar en undersökning från banken SBAB.

I undersökningen svarar 3 av 10 att de har låtit bli att bilda familj. Lika många har ofrivilligt lämnat den stad som de bor i. 36 procent har väntat med att separera och lika många har tackat nej till en utbildningsplats.

– Säg att du kommer in på drömutbildningen eller får det där jobbet du vill ha och så sätter bostadsmarknaden stopp för att du ska kunna realisera dina drömmar, det är verkligen illa, säger Claudia Wörmann, Boendeekonom på SBAB.

Kos -Mose Secret Edition Sr Series Yujin Namco Cross Capcom Xenosaga Episode I 2 tim
Läs mer om Den turbulenta bomarknaden
TT
Dagens börs

Svagt nedåt i Stockholm – Eniro rusar på försäljning

Kostym för vuxna Fritdjur [Pingvin] 2640 Från japan

Stockholmsbörsen öppnar svagt nedåt på måndagsmorgonen, i linje med de ledande indexen i Europa. Vid 09.40 det ut som följer:


Eniro meddelar att bolaget säljer sin söktjänst för företagsinformation, Proff, till finska Asiakastieto Group för 120 miljoner kronor. Aktien rusar över 20 procent.

Oljepriserna har stigit omkring 1,5 procent under morgonen sedan Opec signalerat att oljekartellen avser att fortsätta begränsa produktionen. Lundin Petroleums aktie klättrar omkring 1,4 procent.

Nokia och Ericsson stiger 3 respektive 1 procent. Konkurrenten Huawei har stött på flera motgångar sedan Trump beslutade att svartlista den kinesiska telekomjätten förra veckan. Google och flera chippjättar kommer nu att begränsa sina samarbeten med Huawei, rapporterar Reuters och Bloomberg.

Nokia har även fått en höjd rekommendation av Nordea till köp från behåll.

Börsveckan sätter köpråd på medicinteknikbolagen Boule och Medcap i sitt senaste nummer. Aktierna klättrar 5 respektive 2 procent.

44 min
Jae C. Hong / TT NYHETSBYRÅN
Dagens börs

Nedgångar i Kina – Tokyo stiger på rykten om nyval

Kotobukiya - förundras UNIVERSE Pretty Spider Gwen 1 10 skala Målad PVC figur

Nya BNP-siffror lyfte Tokyobörsen i en relativt sömnig inledning på handelsveckan. Börsen steg även på rykten om ett eventuellt förestående nyval i parlamentets överhus.

– Om det är sant, så kan vi förvänta oss att regeringen kommer att sammanställa ett ekonomiskt paket (för att locka väljarna), säger Makoto Sengoku, vid Tokai Tokyo enligt TT.

Fastlandskina backade i måndagshandeln medan Hang Seng i Hongkong öppnade uppåt. Vid 05.30 låg ledande index:

371 'GAUGE FARSH'N GRAHAM lådaED 37514 LOCO DIESL 5 KLASS -167 37 37514 LOCO DIESL 5 37 KLASS RAIRELREVIKT 5523chvwr22347-Ny stil

KLASS 37  5 DIESL LOCO 37514 lådaED GRAHAM FARSH'N 'GAUGE 371 -167 RAIRELREVIKT KLASS 37  5 DIESL LOCO 37514
KOTOBUKIYA 1 144 SUPER ROBOT WARS OG SRG -S 018PTX -006L WILDRAUBTIER modellllerlerKit 5 tim
Koosho -fordonsbaserad batteri - och USB -laddare med radiokontroll för FPV -system
Kotobukiya Acorazada Core Nx10 Ga GAN01 -SUNSHINE -L Maqueta de Pl '65533;gry 65533;stico en Kit KOPPACE 40X -640X,Monokulär biologisk mikroskop,5 miljoner pixelmikroskop
Kotobukiya konstfx - förundras Universum -1 10 Sbillet Witch Statue

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer